W przypadku restauracji od niezawodności i jakości wykorzystywanego sprzętu kuchennego zależy zarówno komfort pracowników, jak i zadowolenie klientów. Warto więc postawić na sprawdzone wyposażenie, czego idealnym przykładem jest zmywarka kapturowa.
- Zmywarka – najważniejszy sprzęt w restauracji
- Zalety profesjonalnych zmywarek kapturowych
- Gdzie zamówić porządną zmywarkę do restauracji?
W przeciwieństwie do zwykłych zmywarek domowych, które potrzebują kilku godzin na wyczyszczenie kompletu naczyń, zmywarki kapturowe mogą w ciągu jednej godziny umyć nawet kilkadziesiąt kompletów.
Table of Contents
ToggleZmywarka – najważniejszy sprzęt w restauracji
Goście zwracają dużą uwagę nie tylko na smak potraw, ale też na sposób i warunki, w jaki są podawane. Tym samym właściciele restauracji powinni zadbać nie tylko o dobre składniki i przytulny wystrój, ale również za to, aby kucharze serwowali dania w ciekawy sposób, najlepiej na porządnych talerzach. To natomiast generuje ogromną ilość brudnych naczyń i sztućców. Nic więc dziwnego, że zmywarka uważana jest za jeden z najistotniejszych sprzętów w każdym lokalu gastronomicznym. Nie dość, że wydajność odpowiednio dobranego urządzenia będzie o wiele większa niż przy ręcznym myciu naczyń, to dodatkowo zmywarka pozwoli zaoszczędzić wodę.
Zalety profesjonalnych zmywarek kapturowych
Takie urządzenia jak zmywarka kapturowa z oferty gastroprodukt.pl pozwalają szybko wyczyścić dużą ilość sztućców i naczyń. Pomimo tego, że zmywarki projektowane z myślą o restauracjach są bardzo proste w obsłudze, urządzenia te znacznie przewyższają możliwościami i wydajnością zmywarki, które można spotkać w prywatnych domach i mieszkaniach. W zależności od wybranego modelu można uzyskać wydajność na poziomie jednego cyklu na minutę. Tym samym w ciągu zaledwie jednej godziny uda się wyczyścić nawet pięćdziesiąt – sześćdziesiąt koszy z naczyniami. Nowoczesne modele sterowane są za pomocą elektronicznych i mechanicznych paneli. Dzięki temu, że każdy przycisk został odpowiednio oznaczony, nawet początkujący użytkownicy nie będą mieli problemów z uruchomieniem programu mycia naczyń. Chociaż koszt dobrej zmywarki przemysłowej wynosi od niecałych dziesięciu do kilkunastu tysięcy złotych, jest to świetna inwestycja, która na pewno szybko się zwróci. Nie dość, że dzięki zmywarce kapturowej poprawisz komfort pracowników, a goście będą mieli zawsze dostęp do czystych talerzy, to dodatkowo będziesz mógł obniżyć koszty. W zależności od wybranego ustawienia urządzenia może ono zużywać zaledwie dwa i pół litra wody na cały cykl zmywania. Jest to ogromna oszczędność wody w porównaniu z tradycyjnym myciem.
Gdzie zamówić porządną zmywarkę do restauracji?
Zamawiając zmywarki dla gastronomii z oferty popularnego dostawcy takiego asortymentu, zyskujesz pewność, że kupujesz niezawodny sprzęt wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej (AISI 304). Przekłada się to na trwałość, więc zmywarka kapturowa posłuży ci przez wiele lat, nawet jeżeli będzie nieustannie pracowała. Producent tych zmywarek zastosował specjalne wzmocnienia, które zostały wykorzystane przy drzwiach oraz zawiasach. Zwiększa to bezpieczeństwo użytkowników oraz naczyń. Jeżeli masz problem z samodzielnym dobraniem sprzętu do kuchni w swojej restauracji, skorzystaj z nieodpłatnej pomocy działu obsługi klienta. Wówczas specjaliści z doświadczeniem w sprzedaży urządzeń dla gastronomii przygotują dla ciebie ofertę rozwiązań, które rzeczywiście ułatwią ci prowadzenie biznesu i pomogą zapewnić klientom najlepszą jakość.