Chcesz zostać dziennikarzem portalu Wołów ? Pisać aktualności, wiadomości wywiady i budować soje portfolio dziennikarskie? Napisz do nas: biuro@zens.pl  tel: 533024116 A może jesteś świadkiem jakiegoś zajścia wydarzenia i chcesz się podzielić z innymi to też napisz! 

Opiekacz do kebaba, jaki wybrać?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Opiekacz do kebaba, jaki wybrać?

Od kilku lat wciąż wzrasta popularność kebabów. Świadczy to o tym, że przysmak turecki przypadł do gustu wszystkim, zwłaszcza ludziom w młodym wieku. Wszystkie lokale, w których rozprowadzany jest kebab muszą przede wszystkim posiadać specjalny opiekacz do kebaba gazowy lub elektryczny. Warto wiedzieć jaki model wybrać i o czym pamiętać podczas zakupu, aby sprostać swoim oczekiwaniom i nie popełnić błędu.

Opiekacz do kebaba, jaki wybrać?

Opiekacz do kebaba gazowy czy elektryczny?

Wybierając opiekacz do kebaba przede wszystkim trzeba się zastanowić czy lepszym rozwiązaniem będzie wersja gazowa czy elektryczna. Obie te wersje mają wielu swoich zwolenników oraz przeciwników. Wybór odpowiedniego sprzętu to sprawa indywidualna.

Opiekacze gazowe są zasilane gazem z butli lub gazem płynnym. Tego typu rozwiązania charakteryzują się przede wszystkim niskimi kosztami eksploatacji. Jest to dość ważna kwestia przede wszystkim w lokalach, w których ruch jest duży i urządzenia muszą być wciąż włączone. Jadnak, aby zainstalować takie urządzenie, konieczne jest wydzielenie odpowiedniej przestrzeni i spełnienie wymogów wentylacyjnych. Źle dobrany opiekacz może nierównomiernie piec mięso.

Z kolei elektryczne opiekacze przede wszystkim są łatwiejsze w obsłudze i bezpieczniejsze. Jednak specjaliści uważają, że grzałki znajdujące się w takich urządzeniach wysuszają mięso.

Jak wybrać najlepszy opiekacz do kebaba?

Opiekacze do kebaba to najbardziej potrzebne urządzenia w każdym lokalu gastronomicznym rozprowadzającym ten turecki posiłek. Dlatego, wybór najlepszej opcji jest niezwykle ważny. W pierwszej kolejności trzeba ocenić swoje możliwości i potrzeby. Wiele zależy od tego jaki ruch panuje w danym lokalu. Właściciele mniejszych lokali mogą zakupić mniejsze urządzenia, które zmieszczą około 20 kg mięsa. Z kolei w większych lokalach takie urządzenie to zdecydowanie za mało.

Warto także zwrócić szczególną uwagę na miejsce, w którym znajduje się silnik. Znawcy najbardziej polecają urządzenia, które mają silnik na dole, wszystko z uwagi na to, że są one dużo bardziej wytrzymałe i nie psują się zbyt często. Decydując się na zakup maszyn, trzeba też sprawdzić ile ma ona palników i jaka jest ich moc. Warto zapoznać się z dostępną ofertą na stronie: https://gastroprodukt.pl/.

Wyposażenie opiekacza do kebaba

Maszyny do kebaba powinny być także odpowiednio wyposażone. Większość producentów w zestawie zawiera szufladę na tłuszcz oraz szuflady na mięso. Akcesoria te są drobne, ale ułatwiają pracę i ją usprawniają. Dlatego dobrze jest je posiadać już na samym początku.

Sprzęty w czasem się zużywają, dlatego warto zainwestować w lepsze urządzenia, aby jego eksploatacja przebiegała wolniej i aby służyło przez dłuższy czas. Dlatego podczas zakupu warto także zwrócić szczególną uwagę na kwestie związane z gwarancją, serwisem, a także łatwością dostępu części wymiennych.

Dbanie o opiekacz do kebaba

Wybór maszyn do kebaba to bardzo ważna kwestia, nie mniej ważne jest jednak odpowiednie dbanie o stan sprzętu podczas jego codziennego użytkowania. Maszynę powinno się dokładnie czyścić po każdym użyciu. Regularność i systematyczne pozbywanie się tłuszczu i jedzenia pozwala wydłużyć czas eksploatacji. Do czyszczenia należy wykorzystywać sprawdzone i skuteczne środki, które sprawnie usuną każdy brud i tłuszcz. Co jakiś czas warto także przejrzeć sprzęt i sprawdzić czy wszystkie elementy działają bez zarzutu. Wszelkie usterki należy usuwać jak najszybciej.

Wybór odpowiedniego opiekacza to nie takie łatwe zadanie. Warto dokładnie przemyśleć, aby być zadowolonym z zakupu. W razie jakichkolwiek wątpliwości czy problemów, dobrze jest poprosić o pomoc specjalistów zajmujących się rozprowadzaniem tego typu sprzętu. Pomagają oni dobrać najlepsze rozwiązania do potrzeb klientów. Opiekacze do kababów pozwalają na wykonanie jak najlepszych i najbardziej smacznych, tureckich przekąsek. Myśląc o otworzeniu takiego lokalu można mieć niemal pewność, że lokal odniesie sukces i zgromadzi w okół siebie wiele osób zainteresowanych pysznym, świeżym i dobrze przygotowanym jedzeniem.

5 1 vote
Daaj ocenę
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Subscribe
Powiadom o
guest

1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x